De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Gibraltar is Brits grondgebied, dat in het zuidelijkste deel van Europa ligt. Het gebied grenst aan Andalusië en Spanje. Gibraltar lijkt over alles te beschikken: een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een paar prachtige stranden. Kom nu álles te weten over dit zonnige gebied via de feitentabel.

Horeca

In het kleine Gibraltar vind je toch nog een ruim assortiment aan gezellige restaurantjes. De meeste restaurantjes hebben een Spaanse inslag. Hier kan je dan ook typisch Spaanse gerechtjes eten. De cafeetjes in Gibraltar hebben meer Engelse invloeden. Zo zijn er vooral veel gezellige pubs in het gebied te vinden!
Achtergrond

Als gebied aan de Middellandse Zee is Gibraltar altijd erg gewild geweest bij veroveringen. De strategische ligging van Gibraltar was altijd erg aantrekkelijk voor andere landen. De Britten hebben dan ook erg hun best moeten doen om het gebied onder hun gezag te houden. Hier zijn dan ook veel sporen van terug te vinden. Een voorbeeld hiervan zijn de tunnels van Gibraltar.

Klimaat

Gibraltar ligt aan het zuidelijkste puntje van het Iberische schiereiland. Het gebied ligt zeer dicht bij Noord-Afrika aan de Middellandse Zee. Hierdoor heeft Gibraltar een Mediterraan klimaat. Dit houdt in dat het vrijwel het gehele jaar heerlijk weer is in Gibraltar. Koude winters zijn dan ook heel zeldzaam in Gibraltar.

In de zomermaanden juli en augustus kan het soms een beetje benauwd aanvoelen in Gibraltar. In de rest van het jaar heb je hier geen last van! De regenmaanden van Gibraltar zijn november t/m maart. De temperatuur is dan vaak nog zeer aangenaam, maar kans op regen is in deze maanden zeker aanwezig!