De hotels

in de Azoren

Gibraltar cultuur

Kenmerkend voor de cultuur van Gibraltar is de geschiedenis van het gebied. In het huidige Gibraltar zijn nog vele voorbeelden te bezichtigen, die je meenemen naar het verleden. Een voorbeeld hiervan zijn de tunnels van Gibraltar. Deze zijn aangelegd door het Britse leger in de achttiende eeuw.

De inwoners van Gibraltar kunnen worden opgedeeld in twee groepen. Aan de ene kant zijn er de inwoners met een Spaanse achtergrond en achternaam. Aan de andere kant zijn er de inwoners met een Britse achtergrond en achternaam. Deze inwoners stammen af van de Britten, die in het verleden naar Gibraltar zijn geëmigreerd.
Geschiedenis

De geschiedenis van Gibraltar is enorm interessant. Er werd in het verleden veel om het gebied aan de Middellandse Zee gevochten. Dit kwam vooral door de strategische ligging van het gebied.

De geschiedenis van Gibraltar gaat terug naar de Neanderthalers. Deze woonden ongeveer 30.000 jaar geleden in het gebied. Zij verbleven vooral in de buurt van de Rots van Gibraltar. In de middeleeuwen werd Gibraltar bewoond door de moslimdynastie, vanuit Zuid-Afrika. Zij bouwden in 1157 de eerste nederzetting op Gibraltar. In 1309 veroverde Ferdinand IV van Castilië de Rots van Gibraltar. De rots werd rond 1330 weer heroverd door de moslimdynastie uit Marokko.

In de zeventiende eeuw vond de Slag bij Gibraltar plaats. Tijdens deze slag overviel een Nederlandse vloot een reeds aangemeerde Spaanse vloot. Dit gebeurde in de baai van Gibraltar onder leiding van Jacob van Heemskerck.

Gibraltar werd in 1704 veroverd door de samenwerkende Britten en Nederlanders. Sinds dat moment stond de Straat van Gibraltar onder de leiding van de Britten. In 1713 kwam Gibraltar officieel uitsluitend in de handen van de Britten. In 1830 werd Gibraltar een Britse kolonie. Dit betekent dat Gibraltar vanaf dat moment zelf haar binnenlandse zaken en rechtspraak mocht regelen. De buitenlandse zaken werden nog steeds gedaan door de Britten.

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Gibraltar een grote rol. Het was een strategisch gebied waar een militaire basis van de Britten gevestigd was. Vanuit de baai van Gibraltar vertrokken honderden oorlogsschepen.