De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

In Gibraltar wordt er hoofdzakelijk Engels gesproken. Sommige inwoners, met een Spaanse achtergrond, spreken ook Spaans.

Geld

In Gibraltar betaalt men met de Engelse Pond. Bovendien kan je in de toeristische gebieden met de meeste creditcards en pinpassen betalen. Op de markten zal je vaak contant moeten betalen. Let op: wil je met Euro’s betalen? Houd er dan rekening mee dat hier een extra toeslag voor gerekend wordt!

Prijzen

De prijzen in de horeca liggen gelijk aan de rest van Europa. Daarbij verwacht men ook overal fooi: de kapper, de taxichauffeur, het kindermeisje van het hotel. In Gibraltar is het niet gebruikelijk om het wisselgeld als fooi te geven, zoals in Nederland. Men verwacht 5 tot 15% fooi.
Gezondheid

Voor Gibraltar zijn geen inentingen nodig. Houd er wel rekening mee dat het gebied bezocht wordt door veel toeristen van over de hele wereld. Vooral tijdens de topdrukte kan Gibraltar een gemakkelijk verspreidingsgebied zijn. Dit betekent echter niet dat je niet onbezorgd op vakantie kan gaan; de kans op besmetting blijft klein.

Douane

Vooral in de zomer is het erg druk op het vliegveld. Gibraltar is niet gevaarlijker dan andere delen van Spanje, dus let goed op uw handbagage en laat geen tassen onbeheerd achter terwijl je een auto gaat huren.
Vlakbij de bagagehal op het vliegveld is een toeristenbureau. Hier vind je alle informatie over overnachtingen, attracties, bezienswaardigheden en vervoer. Bovendien kan je hier ook gratis kaarten van het gebied halen.

Overnachtingen

Reserveer op tijd! Gibraltar moet jaarlijks 8 miljoen gasten verwerken. Daarbij is het ook handig om je goed in te lezen in het gebied waar je naar toe wil gaan. Het is ook handig om van tevoren te kijken naar welke bezienswaardigheden in Gibraltar je wil gaan!