Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

De rijke geschiedenis van Gibraltar heeft haar sporen nagelaten in het gebied. Gibraltar behoort dan ook tot een van de meest bijzondere plekken van Europa. Wanneer je Gibraltar inrijdt zie je de prachtige Rots van Gibraltar al verschijnen. Het leuke aan Gibraltar is dat je er gewoon Engels kan praten in plaats van Spaans! Ondanks het feit dat Gibraltar maar 6,5 vierkante kilometer groot is, is er toch genoeg te bewonderen in dit prachtige gebied! Zo kan je een kijkje nemen bij de Berberaapjes op de Apenrots en kan je op zoek naar dolfijnen tijdens een dolfijnencruise.
Het landschap van Gibraltar is een van de mooiste van Europa. Het zuidelijkste puntje van Gibraltar wordt ook wel Europa Point genoemd. Op deze plek vind je de kenmerkende vuurtoren van Gibraltar. Dit punt ligt ook erg dicht bij Marokko. Vanaf het zuidelijkste puntje van het gebied is het namelijk nog maar 20 kilometer tot Noord-Afrika!

Vanaf het zuidelijkste puntje van Gibraltar is het nog maar 20 kilometer tot Marokko!

De 3 leukste bezienswaardigheden

Wanneer je op vakantie naar Gibraltar gaat wil je natuurlijk wel de mooiste plekjes van het gebied zien! Wij hebben de 3 leukste bezienswaardigheden van Gibraltar voor je op een rijtje gezet:

1. De Rots van Gibraltar
Deze rots wordt ook wel de Apenrots genoemd. Deze bijnaam heeft de rots te danken aan de apenkolonie, die op de rots leeft. De apen op de rots zijn tam, waardoor ze niet bang zijn voor toeristen. Je kan zeer dicht bij deze leuke aapjes komen dus! Het Rots van Gibraltar is hét kenmerkende aspect van Gibraltar. Wanneer je vanuit Spanje het gebied in komt rijden, is deze rots ook het eerste wat je ziet!

2. De tunnels van Gibraltar
Diep onder de grond van het prachtige gebied bevindt zich een tunnelstelsel. Deze tunnels zijn in totaal wel meer dan 50 kilometer lang! Wanneer je Gibraltar bezoekt met de auto, zal je door veel van deze tunnels rijden. De tunnels zijn gebouwd door het Britse leger in de achttiende eeuw.

3. Op dolfijnencruise in Gibraltar
Een andere leuke bezienswaardigheid in Gibraltar is de dolfijnencruise. Bijna elke dag vertrekt er meerdere keren per dag een boot. Tijdens de vaart heb je ook een prachtig uitzicht over de kust van Gibraltar!